domingo, 25 de noviembre de 2012

SEMANA DA FROITA

DO 12 AO 16 DE NOVEMBRO CELEBRAMOS NO COLEXIO A 1º SEMANA DA FROITA. COMÉRONSE MAZÁS, GRANADAS, CAQUIS, PERAS E MANDARINAS.

Caqui 

Caqui o Palosanto
 

Mandarina
Mandarina

O caqui ten un alto contido en fibra e vitamina A.  É unha froita rica en azúcar, pero con discretos nivéis de proteínas. Cando o caqui está verde, é moi astrinxente, característica que se perde coa sua maduración, momento no que adquire un sabor máis suave, doce e aromático. O seu consumo axuda a rebaixar a inflamación intestinal. As propiedades nutricionais fan que o consumo do caqui sexa recomendable nos casos de anemia y desnutrición. Asimesmo, e bon contra a diarrea e a colitis.

A mandarina, como todos os cítricos, potencia a desintoxicación de sustancias extrañas para o organismo e facilita a excreción de elementos tóxicos. Ten propiedades dixestivas, e influie tamién na hipertensión arterial ao actuar como sedante do sistema nervioso gracias ao seu contido en bromo.

                               
Manzá                            
Manzana
 A manzá foi sempre unha froita moi apreciada. Así,  considérase unha das froitas máis completas desde o punto de vista nutritivo. A manzá contén gran cantidade de sales minerais como  potasio, sodio, calcio, magnesio, etc., e as suas principais vitaminas son A, B y C. 


Pera
Pera 


As principais vitaminas de esta froita son: A, C, B1, B2 y PP. Por o  seu alto contido en ferro, e consumo de pera é bon para a formación de glóbulos roxos e se recomenda nos casos de anemia e  problemas cardiovasculares.

Granada
Granada 
A granada é un froito rico en azúcares e sales de fósforo, calcio y ferro, vitaminas (A, B y C) e taninos. Este froito ten propiedades astrinxentes e antiinflamatorias. E ideal para persoas con anemia, arteriosclerosis, hipertensión e problemas estomacais.


No hay comentarios: